Kézi erővel mentettek ki egy elefántot Indiában

Árokba esett elefántot szabadítottak ki indiai természetvédők a Kaziranga Nemzeti Parkban. Kéziszerszámokkal és némi fájdalomcsillapítóval lettek úrrá a szorult helyzeten.

Feltehetően egy, az éj leple alatt csemegézni induló elefántcsorda szerencsétlenül járt fiatal tagjára akadtak indiai természetvédők az ország északkeleti részén található Kaziranga Nemzeti Parkban. A teaültetvény egyik árkában tehetetlenül kapálódzó és fájdalmasan trombitáló állathoz nem tudtak ésszerű időn belül munkagépet hozni, így kéziszerszámokkal szélesítették ki az árkot, miután egy állatorvos némi fájdalomcsillapítót adott be a szenvedő indiai elefántnak (Elephas maximus).

Az elefántok társadalmában fiatalnak számító tízéves példánynak csak egy agyara volt, ami a helyieket a minden akadályt elhárító Ganésa istenségre emlékeztette, aki a monda szerint a Mahábhárata lejegyzése közben maga törte le egyik agyarát, hogy íróeszköznek használja. Az akadályok elhárítása a csapdába esett elefántnak egyedül nem sikerült, azonban azInternational Fund for Animal Welfare munkatársai a helyiek segítségével végül elérték, hogy saját lábán távozzon a fákon ülő nézőközönség legnagyobb örömére.

A teljes történet ennél jóval színesebb, jóllehet angol nyelvű változata elérhető itt.

A cikk eredetileg az Origón jelent meg, itt olvasható.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s