Hitler ruhában szexelt a személyes higiénia miatt

Meglepő kijelentéseket tett a hétvégi Cheltenhami Irodalmi Fesztiválon Martin Amis, aki második náci korszakban játszódó regénye írása közben mélyült el a Harmadik Birodalom teljhatalmú vezetőjének magánéletében.

Amis állítása szerint Hitler olyannyira ügyelt a személyes higiéniára, hogy nem volt hajlandó levetkőzni orvosai előtt, és még Eva Braunnal folytatott együttléteik során sem kerültek karnyújtásnyinál közelebb egymáshoz. Ilyenkor felöltözve álltak egymással szemben, és Evának elég volt felhúznia a szoknyáját, hogy visszafordíthatatlan változások következzenek be a führeri alsónadrág fülledt rejtekén.

Amis, akinek 23 éve megjelent holokauszttematikájú műve, a magyarul Időnyíl címmel megjelent könyv hozta meg a világhírt, sokat foglalkozott Hitler szexuális életével. Arra az eredményre jutott, hogy Sztálintól vagy Maótól eltérően az ő esetében egyáltalán nem beszélhetünk nagy szexuális étvágyról. Épp ellenkezőleg: Amis szerint a libidóskálán inkább az aszexualitás irányában kell keresnünk a kefebajszú diktátort – olvasható a Mail Online cikkében.

Amis új regénye, a Zone of Interest az auschwitzi koncentrációs táborba érkező zsidók szenvedéséről szól, így Amis Hitler magánélete mellett más, megdöbbentő tényeknek is nyomára bukkant. Például állítása szerint a deportáltaknak meg kellett vásárolniuk saját, egy irányba szóló vonatjegyüket a tábor felé – a 12 éven aluliak kivételével, akik ingyen utazhattak.

A cikk eredetileg az Origón jelent meg, itt olvasható.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s